Andalusische knoflooksoep

      Reacties uitgeschakeld voor Andalusische knoflooksoep
Print

Andalusische knoflooksoep

Dit is de befaamde 'ajo caliente' van de arbeiders in de wijngaarden en wijnkelders
van Andalusië tijdens de druivenoogst.
Categorie Soepen
Keuken Spaanse keuken
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

Hoe maak ik het klaar:

  • Stamp de knoflook samen met de Spaanse pepertjes (ontdaan van de zeer scherpe
  • pitjes) in een houten kom fijn.
  • Voeg wat zout en de ontvelde en kleingesneden tomaten toe en stamp en roer tot het
  • een homogene massa is geworden.
  • Voeg de olijfolie en het goed droge broodkruim toe en blijf roeren.
  • Zet deze massa tot het gebruik koel weg.
  • Roer er dan warm water door tot een soepdikte is verkregen en laat er plakjes
  • knoflookworst op drijven.

Tips / Opmerkingen

Deze soep wordt altijd in houten kommen opgediend en met houten lepels gegeten.