Andijvie met aardappel en spekjes

      Reacties uitgeschakeld voor Andijvie met aardappel en spekjes

 

Print

Andijvie met aardappel en spekjes

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 50 gram cashewnoten
  • 1 gele paprika
  • 50 gram boter
  • 4 tartaartjes
  • 125 gram magere spekreepjes
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 800 gram panklare andijvie
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de aardappels volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Hak de cashewnoten grof.
  • Snipper de paprika.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de tartaartjes rondom bruin en gaar.
  • In een droge wok de spekjes 1 minuut op een hoog vuur bakken.
  • Voeg de olie toe en verhit de olie.
  • Doe de parika bij de spekjes en roerbak 5 minuten.
  • Voeg de andijvie in gedeelten toe en roerbakken tot de andijvie geslonken is.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Haal de tartaartjes uit de pan en hou ze warm.
  • Schenk 2 kopjes water bij het bakvet van de tartaartjes en roer de aanbaksels los.
  • Verdeel de aardappels, tartaartjes en jus over 4 borden.
  • Schep de andijvie ernaast en bestrooi met de cashewnoten.

Tips / Opmerkingen

Wijnadvies: León Marzot Tempranillo