Andijvie met aardappel en spekjes

      Reacties uitgeschakeld voor Andijvie met aardappel en spekjes

 

Andijvie met aardappel en spekjes

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 50 gram cashewnoten
  • 1 gele paprika
  • 50 gram boter
  • 4 tartaartjes
  • 125 gram magere spekreepjes
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 800 gram panklare andijvie
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de aardappels volgens de gebruiksaanwijzing.

  2. Hak de cashewnoten grof.

  3. Snipper de paprika.

  4. Verhit de boter in een koekenpan en bak de tartaartjes rondom bruin en gaar.

  5. In een droge wok de spekjes 1 minuut op een hoog vuur bakken.

  6. Voeg de olie toe en verhit de olie.

  7. Doe de parika bij de spekjes en roerbak 5 minuten.

  8. Voeg de andijvie in gedeelten toe en roerbakken tot de andijvie geslonken is.

  9. Breng op smaak met zout en peper.

  10. Haal de tartaartjes uit de pan en hou ze warm.

  11. Schenk 2 kopjes water bij het bakvet van de tartaartjes en roer de aanbaksels los.

  12. Verdeel de aardappels, tartaartjes en jus over 4 borden.

  13. Schep de andijvie ernaast en bestrooi met de cashewnoten.

Tips / Opmerkingen

Wijnadvies: León Marzot Tempranillo