Andijviestamppot I

      Geen reacties op Andijviestamppot I
Print

Andijviestamppot I

Categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Keuken Nederlandse keuken
Keyword Vegetarisch
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kg aardappelen
  • 350 gr magere ham in blokjes
  • 20 gr boter
  • 600 gr fijngesneden rauwe andijvie
  • 2 dl magere melk
  • zout pepe

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de aardappelen in weinig water met zout gaar.
  • Bak de hamblokjes in de boter in enkele minuten krokant.
  • Giet de aardappelen af en maak er met de melk puree van.
  • Meng de andijvie en de hamblokjes erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Wilt u bij de stamppot een lekkere jus?
  • Fruit 1 gesnipperd uitje en 1 tomaatje ± 10 minuten, strooi er 1 eetlepel bloem over
  • en laat die even meebakken.
  • Voeg 3/4 rundvleesbouillontablet en 5 dl water toe, breng het aan de kook, laat het tot
  • ± 31/2 dl inkoken en zeef de jus.