Andijviestamppot I

      Geen reacties op Andijviestamppot I

Andijviestamppot I

Recept categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Keuken: Nederlandse keuken
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 kg aardappelen
  • 350 gr magere ham in blokjes
  • 20 gr boter
  • 600 gr fijngesneden rauwe andijvie
  • 2 dl magere melk
  • zout pepe

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de aardappelen in weinig water met zout gaar.
  2. Bak de hamblokjes in de boter in enkele minuten krokant.
  3. Giet de aardappelen af en maak er met de melk puree van.
  4. Meng de andijvie en de hamblokjes erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  5. Wilt u bij de stamppot een lekkere jus?
  6. Fruit 1 gesnipperd uitje en 1 tomaatje ± 10 minuten, strooi er 1 eetlepel bloem over
  7. en laat die even meebakken.
  8. Voeg 3/4 rundvleesbouillontablet en 5 dl water toe, breng het aan de kook, laat het tot
  9. ± 31/2 dl inkoken en zeef de jus.