Andijviestamppot II

      Geen reacties op Andijviestamppot II
Print

Andijviestamppot II

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kg aardappelen
  • zout peper
  • 400 gr mager varkensvlees in blokjes
  • 1 eetlepel olie
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 500 gr gesneden andijvie
  • 100 gr zure room

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in ± 25 minuten gaar.
  • Bestrooi intussen het vlees met zout en peper.
  • Verhit de olie in een anti-aanbakpan en bak het vlees in ± 5 minuten rondom bruin.
  • Roer er de knoflook, de tomatenpuree en 2 dl water door en laat het vlees, met het
  • deksel schuin op de pan, ± 20 minuten stoven.
  • Stamp de aardappelen met wat kookvocht fijn en roer er de rauwe andijvie, de zure
  • room en wat peper en zout door.
  • Serveer de stamppot met het vlees en de saus.