Andijviestamppot IV

      Geen reacties op Andijviestamppot IV

 

Andijviestamppot IV

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 1/2 kg aardappelen Eigenheimers of Irene
  • 500 gr fijngesneden andijvie
  • 2 bosuitjes
  • 150 gr komijnekaas aan één stuk
  • 250 gr ontbijtspek of bacon
  • peper zout
  • 25 gr boter
  • 1 dl hete melk
  • 3 eetlepels Zaanse mosterd

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de geschilde aardappelen in stukken.
  2. Was de andijvie en laat deze goed uitlekken.
  3. Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  4. Snijd de komijnekaas in heel kleine blokjes.
  5. Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar.
  6. Bak intussen het spek of de bacon in een droge koekenpan in 5 minuten goudbruin en
  7. knapperig.
  8. Giet de aardappelen af en stamp deze met het bakvet van het spek, de boter
  9. en de melk tot een puree.
  10. Schep de andijvie, de kaasblokjes en de mosterd erdoor en verwarm de stamppot al
  11. omscheppend tot deze door en door warm is.
  12. Breng op smaak met peper en zout.
  13. Garneer de stamppot met het uitgebakken spek.