Andijviestamppot IV

      Geen reacties op Andijviestamppot IV

 

Print

Andijviestamppot IV

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 1/2 kg aardappelen Eigenheimers of Irene
  • 500 gr fijngesneden andijvie
  • 2 bosuitjes
  • 150 gr komijnekaas aan één stuk
  • 250 gr ontbijtspek of bacon
  • peper zout
  • 25 gr boter
  • 1 dl hete melk
  • 3 eetlepels Zaanse mosterd

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de geschilde aardappelen in stukken.
  • Was de andijvie en laat deze goed uitlekken.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • Snijd de komijnekaas in heel kleine blokjes.
  • Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar.
  • Bak intussen het spek of de bacon in een droge koekenpan in 5 minuten goudbruin en
  • knapperig.
  • Giet de aardappelen af en stamp deze met het bakvet van het spek, de boter
  • en de melk tot een puree.
  • Schep de andijvie, de kaasblokjes en de mosterd erdoor en verwarm de stamppot al
  • omscheppend tot deze door en door warm is.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Garneer de stamppot met het uitgebakken spek.