Andijviestamppot met bacon en tomaat

      Geen reacties op Andijviestamppot met bacon en tomaat

 

Andijviestamppot met bacon en tomaat

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 750 gr aardappelen
  • 300 gr andijvie
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 100 gr bacon
  • zout
  • 1 eetlepel boter
  • versgemalen peper
  • 1 dl melk
  • 1 pakje roomkaas met tuinkruiden 80 gr

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil en was de aardappelen en zet ze tot het gebruik onder water.
  2. Maak de andijvie schoon en snijd hem in smalle reepjes.
  3. Pel en snipper de ui.
  4. Was de tomaten en snijd ze in plakjes.
  5. Snijd de bacon in grove stukken.
  6. Kook de aardappelen in weinig water met zout in ± 20 minuten gaar.
  7. Verhit de boter in een koekepan.= en bak de ui en de bacon in ± 5 minuten knapperig.
  8. Schep de tomaat erdoor en bak nog ± 3 minuten.
  9. Maal er peper boven.
  10. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer de melk en de roomkaas erdoor.
  11. Schep de andijvie door de puree en verwarm de stamppot nog even.
  12. Verdeel hem over 2 borden en schep het tomaat-baconmengsel erop.

Tips / Opmerkingen

Lekker met schnitzelrolletjes met kaas.