Andijviestamppot met bacon en tomaat

      Geen reacties op Andijviestamppot met bacon en tomaat

 

Print

Andijviestamppot met bacon en tomaat

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 750 gr aardappelen
  • 300 gr andijvie
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 100 gr bacon
  • zout
  • 1 eetlepel boter
  • versgemalen peper
  • 1 dl melk
  • 1 pakje roomkaas met tuinkruiden 80 gr

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil en was de aardappelen en zet ze tot het gebruik onder water.
  • Maak de andijvie schoon en snijd hem in smalle reepjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Was de tomaten en snijd ze in plakjes.
  • Snijd de bacon in grove stukken.
  • Kook de aardappelen in weinig water met zout in ± 20 minuten gaar.
  • Verhit de boter in een koekepan.= en bak de ui en de bacon in ± 5 minuten knapperig.
  • Schep de tomaat erdoor en bak nog ± 3 minuten.
  • Maal er peper boven.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer de melk en de roomkaas erdoor.
  • Schep de andijvie door de puree en verwarm de stamppot nog even.
  • Verdeel hem over 2 borden en schep het tomaat-baconmengsel erop.

Tips / Opmerkingen

Lekker met schnitzelrolletjes met kaas.