Andijviestamppot met casselerrib-rolletjes

      Geen reacties op Andijviestamppot met casselerrib-rolletjes
Print

Andijviestamppot met casselerrib-rolletjes

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 4 schijven ananas uit blik
  • 8 dikke plakken casselerrib á ± 25 gr
  • 3 eetlepels Franse mosterd
  • 75 gr boter
  • 2 dl melk
  • 400 gr gesneden andijvie
  • cocktailprikkers

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in vieren en kook ze in ± 20 minuten gaar.
  • Laat intussen de ananas uitlekken, vang het sap op en halveer de schijven.
  • Besmeer de plakken casselerrib aan één kant met 2 eetlepels mosterd.
  • Rol in elke plak 1/2 schijf ananas en steek ze met een cocktailprikker vast.
  • Verhit 50 gr boter in een koekenpan en bak de rolletjes om en om.
  • Verdun het bakvet met het ananassap, de rest van de mosterd tot een jus.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en klop ze met de melk en de rest van de boter tot een luchtige puree.
  • Voeg de andijvie in gedeelten toe en breng op smaak met zout en peper. 
  • Serveer de stamppot met de casselerribrolletjes en de ananasjus.