Andijviestamppot met gehaktballen en rookworst

      Geen reacties op Andijviestamppot met gehaktballen en rookworst

 

Andijviestamppot met gehaktballen en rookworst
Print

Andijviestamppot met gehaktballen en rookworst

Dit recept was op dinsdag 11 augustus 2015 te zien in het tv-programma Wie Doet De Afwas
Categorie Gerecht met vlees, Stamppot
porties 4 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in:

Gehaktballen:

  • 2 beschuiten
  • 1 ui
  • 1 kg half om half gehakt
  • 1 ei
  • 2 el nasikruiden
  • 100 g braadboter
  • 150 ml water

Andijviestamppot:

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 100 ml melk
  • 50 g roomboter
  • 1 zak andijvie gesneden en gewassen
  • Zout en peper
  • 2 rookworsten
  • 250 g spekblokjes

Extra nodig:

Hoe maak ik het klaar:

Gehaktballen:

  • Verkruimel de beschuiten. Pel en snipper de ui. Meng in een kom het gehakt, ei, de verkruimelde beschuiten, nasi kruiden en uien door elkaar. Draai er 4 ballen van.
  • Verhit de braadboter in een pan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen rondom goudbruin en gaar ze, met deksel op de pan, circa 10 minuten.
  • Voeg het water toe, breng aan de kook. Laat circa 10 minuten verder garen met de deksel op de pan.

Andijviestamppot:

  • Breng een pan met water aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en kook ze circa 10 minuten. Giet de aardappels af en laat ze uitwasemen.
  • Voeg de melk en boter toe en stamp met een pureestamper tot puree. Voeg de andijvie toe en meng goed door. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de rookworsten zoals aangegeven staat op de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Bak de spekblokjes in een droge pan op zacht vuur krokant en bruin.
  • Serveer de andijviestamppot met een kuiltje in het midden, doe daar de bakjus van de gehaktballen in. Snijd de rookworst in plakjes en serveer samen met de gehaktbal bij de andijviestamppot. Tip: maak de jus van de gehaktballen extra lekker door er honing en mosterd aan toe te voegen.

Additionele bereidingstips van het Miele-kookteam:

  • Het is een leuk idee om stamppotjes te wecken. Maak ze extra lekker en serveer ze als kleine amuse! Gebruik hiervoor de kleinste maat weckpotjes en doe ze 12 minuten in de stoomoven op 90 °C.

Tips / Opmerkingen

Voor de liefhebbers is het lekker om door het gehakt een half bosje vers gehakte koriander te doen.