Andijviestamppot met gehaktballetjes

      Geen reacties op Andijviestamppot met gehaktballetjes
Print

Andijviestamppot met gehaktballetjes

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
porties 2 personen
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 750 gr aardappelen
  • zout
  • 1/2 struik andijvie ± 300 gr
  • 75 gr ontbijtspek
  • 150 gr rundergehakt
  • 1 beschuit
  • 1 klein ei
  • 2 theelepels grove mosterd
  • peper
  • 1 kleine banaan
  • 15 gr boter
  • 3/4 dl melk

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukken.
  • Was de andijvie en snijd hem fijn.
  • Knip of snijd het ontbijtspek in stukjes.
  • Vermeng het gehakt met de verkruimelde beschuit, het ei, de mosterd, zout en peper en vorm er kleine balletjes van.
  • Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 minuten gaar.
  • Bak in een droge koekepan het spek in ± 3 minuten bruin en knapperig.
  • Schep het uit de pan.
  • Pel intussen de banaan en snijd deze in plakjes.
  • Verhit in dezelfde pan de boter en bak de gehaktballetjes in 10 minuten rondom bruin en gaar.
  • Bak de banaan de laatste 3 minuten mee.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er zoveel melk door, dat een stevige puree ontstaat.
  • Meng de andijvie en het spek door de puree en breng de stamppot op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de gehaktballetjes over het gerecht.
  • Voeg aan het bakvet 1 dl water toe, breng het aan de kook en roer de aanbaksels los.
  • Schenk de jus in een juskom.