Andijviestamppot met gerookte schelvis

      Geen reacties op Andijviestamppot met gerookte schelvis
Print

Andijviestamppot met gerookte schelvis

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis, Stamppot
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak een lekkere en smeuïge stamppot van rauwe andijvie of postelein en gebruik in
  • plaats van spekjes of rookworst kant-en-klare gerookte schelvis.
  • Pocheer de vis in half water, half melk (leg de vis er pas in als dit mengsel aan de
  • kook is), zet het vuur laag en laat het 10 minuten staan.
  • Laat de vis daarna van het vuur af een kwartier in het vocht rusten.
  • Verwarm de vis dan weer en snijd hem door de stamppot klein.

Tips / Opmerkingen

De gerookte schelvis heeft een sterke smaak. U heeft er daarom niet veel van nodig.
Gebruik ongeveer net zoveel schelvis als u spekjes zou gebruiken.