Andijviestamppot met gerookte schelvis

      Geen reacties op Andijviestamppot met gerookte schelvis

Andijviestamppot met gerookte schelvis

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis, Stamppot
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak een lekkere en smeuïge stamppot van rauwe andijvie of postelein en gebruik in
  2. plaats van spekjes of rookworst kant-en-klare gerookte schelvis.
  3. Pocheer de vis in half water, half melk (leg de vis er pas in als dit mengsel aan de
  4. kook is), zet het vuur laag en laat het 10 minuten staan.
  5. Laat de vis daarna van het vuur af een kwartier in het vocht rusten.
  6. Verwarm de vis dan weer en snijd hem door de stamppot klein.

Tips / Opmerkingen

De gerookte schelvis heeft een sterke smaak. U heeft er daarom niet veel van nodig.
Gebruik ongeveer net zoveel schelvis als u spekjes zou gebruiken.