Appel-amandeldessert

      Geen reacties op Appel-amandeldessert

 

Appel-amandeldessert

Recept printen
Recept categorie: met fruit/ Nagerecht
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 1 dl amaretto (amandellikeur)
  • 100 gr rozijnen
  • 4 goudrenetten
  • 50 gr amandelen
  • 2 eetlepels suiker
  • kaneel
  • 1/2 citroen (sap er van)
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • ijs

Hoe maak ik het klaar:

VOORBEREIDEN:

  • likeur verwarmen.
    Rozijnen erin laten wellen.
    Geschilde appels in blokjes snijden.
  •  Met rozijnen, amandelsnippers, suiker, kaneel en citroensap mengen. 
  • Inbeboterde platte ovenschaal doen. Bladerdeeg op elkaar uitrollen tot grote lap. 
  • Appelmengselbedekken, randen instoppen. Deksel versieren met uit restjes gesneden appel.
  • Afgedekt in koelkast zetten.

BEREIDEN:

  • Oven voorverwarmen op 225 °C. 
    Deeg bestrijken met eidooier. 
    In oven in ± 20 minuten goudbruin bakken
  • Uit oven iets laten afkoelen.

LAATSTE HAND:


  • Bolletjes ijs op bovenkant scheppen. 
  • Snel opdienen.

Tips / Opmerking

Idee:

ook leuk in 1-persoons ovenschaaltjes.
Zonder amaretto ook heerlijk voor kinderen.