Appel-amandeldessert

      Geen reacties op Appel-amandeldessert

 

Appel-amandeldessert

Recept categorie Gerecht met fruit, Nagerecht
Porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 1 dl amaretto amandellikeur
  • 100 gr rozijnen
  • 4 goudrenetten
  • 50 gr amandelschilfers
  • 2 eetlepels suiker
  • kaneel
  • 1/2 citroen sap er van
  • 1 eidooier losgeklopt
  • 6 plakjes bladerdeeg diepvries
  • vanille roomijs

Hoe maak ik het klaar?

VOORBEREIDEN:

  1. likeur verwarmen.
    Rozijnen erin laten wellen.
    Geschilde appels in blokjes snijden.
  2.  Met rozijnen, amandelsnippers, suiker, kaneel en citroensap mengen. 

  3. Inbeboterde platte ovenschaal doen. Bladerdeeg op elkaar uitrollen tot grote lap. 

  4. Appelmengselbedekken, randen instoppen. Deksel versieren met uit restjes gesneden appel.

  5. Afgedekt in koelkast zetten.

BEREIDEN:

  1. Oven voorverwarmen op 225 °C. 

    Deeg bestrijken met eidooier. 
    In oven in ± 20 minuten goudbruin bakken

  2. Uit oven iets laten afkoelen.

LAATSTE HAND:


  1. Bolletjes ijs op bovenkant scheppen. 
  2. Snel opdienen.

Tips / Opmerkingen

Idee:

ook leuk in 1-persoons ovenschaaltjes.
Zonder amaretto ook heerlijk voor kinderen.