Appel-basilicumsorbet met frambozen

      Geen reacties op Appel-basilicumsorbet met frambozen

 

Appel-basilicumsorbet met frambozen

Recept categorie Gerecht met fruit, Nagerecht
Porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 3 groene appels (Granny Smith)
  • 100 ml appelsap
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 2 zakjes verse basilicum (a 15 gram)
  • 125 gram frambozen of aardbeien in vieren

Hoe maak ik het klaar?

  1. Appels in stukjes snijden. 

  2. Stukjes in open diepvriesbak in diepvriezer in ca. 2 uur laten bevriezen. 

  3. In steelpan appelsap en basterdsuiker verwarmen, suiker al roerend oplossen. 

  4. Laten afkoelen. 

  5. 4 kleine blaadjes basilicum achterhouden voor garnering. 

  6. In keukenmachine bevroren appel met rest van basilicum en suikersiroop pureren tot fijn sorbetijs. 

  7. Terugdoen in diepvriesbak en sorbet in diepvries in nog eens 2 uur stevig laten worden. 

  8. Met ijstang in vier hoge glazen elk 2-3 bollen appel-basilicumsorbet scheppen. 

  9. Frambozen of aardbeien erover verdelen en garneren met wat blaadjes basilicum.