Appel-basilicumsorbet met frambozen

      Geen reacties op Appel-basilicumsorbet met frambozen

 

Appel-basilicumsorbet met frambozen

Recept printen
Recept categorie: met fruit/ Nagerecht
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 3 groene appels ((Granny Smith))
  • 100 ml appelsap
  • 100 gram basterdsuiker
  • 2 zakjes basilicum ((a 15 gram))
  • 125 gram frambozen of aardbeien (in vieren)

Hoe maak ik het klaar:

  • Appels in stukjes snijden. 
  • Stukjes in open diepvriesbak in diepvriezer in ca. 2 uur laten bevriezen. 
  • In steelpan appelsap en basterdsuiker verwarmen, suiker al roerend oplossen. 
  • Laten afkoelen. 
  • 4 kleine blaadjes basilicum achterhouden voor garnering. 
  • In keukenmachine bevroren appel met rest van basilicum en suikersiroop pureren tot fijn sorbetijs. 
  • Terugdoen in diepvriesbak en sorbet in diepvries in nog eens 2 uur stevig laten worden. 
  • Met ijstang in vier hoge glazen elk 2-3 bollen appel-basilicumsorbet scheppen. 
  • Frambozen of aardbeien erover verdelen en garneren met wat blaadjes basilicum.