Appel-bosvruchtentaart

      Reacties uitgeschakeld voor Appel-bosvruchtentaart

Appel-bosvruchtentaart

Recept categorie Gebak, Gerecht met fruit, Taart
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 250 gram patentbloem
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 125 gram koude roomboter
  • 1 eierdooier
  • 2 eetlepels kpide melk
  • 1 kg gemengde appels (bijv. Braeburn en Granny Smith)
  • 150 gram bosvruchten (diepvries, doos a 300 gram)
  • 100 gram amandelspijs (pak a 300 gram)
  • ½ zakje amandelschaafsel (a 45 gram) verkruimeld
  • 50 gram suiker
  • 1 eiwit losgeklopt

Hoe maak ik het klaar?

  1. In kom bloem met basterdsuiker en mespunt zout mengen. 

  2. Boter met twee gekruiste messen door bloem in kleine blokjes snijden. 

  3. Dooier en melk toevoegen en geheel met koele hand snel tot samenhangend deeg kneden. 

  4. Bal van deeg vormen en in plasticfolie verpakt minstens 1 uur in koelkast laten rusten. 

  5. Oven voorverwarmen op 200 ºC. 

  6. Werkvlak en deegroller met bloem bestuiven en deegbol uitrollen tot ronde lap van 36 cm doorsnede. 

  7. Deeglap voorzichtig in ingevette taartvorm leggen, met royaal overhangende randen. 

  8. Met vork wat gaatjes prikken in deegbodem.

  9. Appels schillen, klokhuis verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden. 

  10. Bevroren bosvruchten, amandelspijs, amandelschaafsel en suiker erdoor mengen. 

  11. Appelmengsel in taartvorm scheppen. 

  12. Overhangende deeg over appelmengsel vouwen en beetje aanduwen. 

  13. Vulling blijft grotendeels zichtbaar. 

  14. Deegranden met eiwit bestrijken. 

  15. Taart in 45-50 minuten in oven bakken tot deeg goudbruin is. 

  16. Taart beetje laten afkoelen en uit vorm nemen. 

  17. Lauwwarm of koud serveren. 

  18. Lekker met lobbig geslagen slagroom.

Tip: Voeg in plaats van de bosvruchten 50 gram rozijnen en 2 theelepels kaneel toe.