Appel-bosvruchtentaart

      Reacties uitgeschakeld voor Appel-bosvruchtentaart

Appel-bosvruchtentaart

Recept printen
Recept categorie: Gebak/ met fruit/ Taart
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 250 gram bloem
  • 75 gram basterdsuiker
  • 125 gram roomboter
  • 1 ei
  • 2 eetlepels kpide melk
  • 1 kg gemengde appels ((bijv. Braeburn en Granny Smith))
  • 150 gram bosvruchten ((diepvries, doos a 300 gram))
  • 100 gram amandelspijs ((pak a 300 gram))
  • ½ zakje amandelen (verkruimeld)
  • 50 gram suiker
  • 1 ei (losgeklopt)

Hoe maak ik het klaar:

  • In kom bloem met basterdsuiker en mespunt zout mengen. 
  • Boter met twee gekruiste messen door bloem in kleine blokjes snijden. 
  • Dooier en melk toevoegen en geheel met koele hand snel tot samenhangend deeg kneden. 
  • Bal van deeg vormen en in plasticfolie verpakt minstens 1 uur in koelkast laten rusten. 
  • Oven voorverwarmen op 200 ºC. 
  • Werkvlak en deegroller met bloem bestuiven en deegbol uitrollen tot ronde lap van 36 cm doorsnede. 
  • Deeglap voorzichtig in ingevette taartvorm leggen, met royaal overhangende randen. 
  • Met vork wat gaatjes prikken in deegbodem.
  • Appels schillen, klokhuis verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden. 
  • Bevroren bosvruchten, amandelspijs, amandelschaafsel en suiker erdoor mengen. 
  • Appelmengsel in taartvorm scheppen. 
  • Overhangende deeg over appelmengsel vouwen en beetje aanduwen. 
  • Vulling blijft grotendeels zichtbaar. 
  • Deegranden met eiwit bestrijken. 
  • Taart in 45-50 minuten in oven bakken tot deeg goudbruin is. 
  • Taart beetje laten afkoelen en uit vorm nemen. 
  • Lauwwarm of koud serveren. 
  • Lekker met lobbig geslagen slagroom.

Tip: Voeg in plaats van de bosvruchten 50 gram rozijnen en 2 theelepels kaneel toe.