Appel Crumble

      Reacties uitgeschakeld voor Appel Crumble

 

Appel Crumble

Recept categorie Nagerecht, Slowcooker
Auteur Mimskeuken.nl

Wat gaat er in?

Voor de crumble

  • 125 gram volkoren bloem
  • 75 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 120 gram boter in blokjes

**

  • 120 gram walnoten of havermoutvlokken

Voor de appel

  • 30 gram fijne kristalsuiker
  • 1 eetlepel maizena
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 750 gram appels bij gebruik van goudreinetten de suiker verdubbelen, geschild en in blokjes gesneden

2 eetlepels citroen

Hoe maak ik het klaar?

  1. Vet de slowcooker licht in.
  2. Vermeng de appels met de overige ingrediënten en doe ze in de slowcooker.
  3. Maak een crumble deeg van alle ingrediënten tot aan ** en voeg dan de noten of havermoutvlokken toe en doe dit over de appels.
  4. 4-5 uur op laag.
  5. Daarna op warmhoudstand laten staan.
  6. Laat het deksel een beetje open om de crumble topping wat knapperiger te laten worden.