Appel Crumble

      Reacties uitgeschakeld voor Appel Crumble

 

Appel Crumble

Appel Crumble

Recept printen Pin
Recept categorie: met fruit/ Nagerecht/ Slowcooker
Van wie is dit recept: Mimskeuken.nl

Wat gaat er in:

Voor de crumble

  • 125 gram bloem
  • 75 gram basterdsuiker
  • 75 gram suiker
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 120 gram boter
  • 120 gram walnoot

Voor de appel

  • 30 gram suiker
  • 1 eetlepel maizena
  • 1/2 theelepel gember
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 750 gram appels (bij gebruik van goudreinetten de suiker verdubbelen, geschild en in blokjes gesneden)
  • 2 eetlepels citroen

Hoe maak ik het klaar:

  • Vet de slowcooker licht in.
  • Vermeng de appels met de overige ingrediënten en doe ze in de slowcooker.
  • Maak een crumble deeg van alle ingrediënten tot aan ** en voeg dan de noten of havermoutvlokken toe en doe dit over de appels.
  • 4-5 uur op laag.
  • Daarna op warmhoudstand laten staan.
  • Laat het deksel een beetje open om de crumble topping wat knapperiger te laten worden.