Appel galette met noten en gezouten karamel

      Geen reacties op Appel galette met noten en gezouten karamel

 

Appel galette met noten en gezouten karamel

Appel galette met noten en gezouten karamel

Recept printen Pin
Recept categorie: met fruit/ Taart
Porties: 8
Van wie is dit recept: Tantefanny.nl

Wat gaat er in:

Gezouten karamelsaus:

  • 75 g boter
  • 50 g basterdsuiker
  • 50 g suiker
  • 50 g golden syrup
  • 125 ml room
  • 1/2-1 tl zout (bijv. fleur de sel)

Hoe maak ik het klaar:

  • De oven op 200⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
  • De boter met de suikers en de syrup laten smelten en 3 min. laten pruttelen.
  • De room en zoutvlokken toevoegen.
  • Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Ca. 3 cm. van de randen vrij houden.
  • Een laag karamelsaus over de bodem smeren en een kleine hoeveelheid apart houden.
  • De appels met de kaneel en nootmuskaat mengen en dit verdelen over de karamelsaus. De noten eroverheen strooien.
  • In het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin bakken.
  • De overgebleven karamelsaus over de gebakken taart gieten.