Appel- of perenpannenkoekjes

      Reacties uitgeschakeld voor Appel- of perenpannenkoekjes

 

Appel- of perenpannenkoekjes

Recept categorie Gerecht met fruit, Pannekoeken
Keuken: Nederlandse keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 3 appels en/of peren
  • 200 gram pannenkoekenmix
  • 400 gram melk
  • 1 ei
  • 50 gram boter
  • suiker
  • kaneelpoeder

Hoe maak ik het klaar?

  1. Appels en/of peren schillen en vanaf steeltje in totaal 12 dikke plakken van fruit snijden (zo blijft vorm van vrucht mooi zichtbaar). 

  2. Klokhuis wegsnijden. 

  3. Plakken appel of peer dun met suiker en kaneel bestrooien. 

  4. In beslagkom pannenkoekmix met melk en ei tot dik, glad beslag kloppen. 

  5. Telkens klontje boter smelten in kleine koekenpan en plak appel of peer 30 seconden per kant bakken. 

  6. Wat pannenkoekbeslag erop schenken (ongeveer juslepel per pannenkoekje) en onderkant bruinbakken. 

  7. Pannenkoekje voorzichtig keren (met behulp van deksel) en bruin en gaar laten worden. 

  8. Gebakken pannenkoekjes warmhouden. 

  9. Op vier borden elk 2-3 pannenkoekjes stapelen. 

  10. Poedersuiker en kaneel naar wens erover strooien.