Appel-pompoensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Appel-pompoensoep

Appel-pompoensoep

Recept printen
Recept categorie: met fruit/ Soepen
Dieët / Speciale gelegenheid: Herst
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Hoe maak ik het klaar:

  • Verhit in een ruime pan 1 1/2 eetlepel olie en fruit daarin 1 fijngehakte ui goudgeel.
  • Voeg 1 eetlepel fijngehakte gemberwortel, 400 gr in dobbelsteentjes gesneden pompoen, 3 geschilde en in dobbelsteentjes gesneden aardappelen, 3 geschilde en in stukjes gesneden appels (bijvoorbeeld Granny's), 1/2 theelepel koenjit, 1 theelepel kerriepoeder en 1/2 theelepel kaneel toe en bak dit al omscheppend 5 minuten.
  • Voeg dan 8 dl kippenbouillon toe, breng het geheel aan de kook en kook de groenten in 30 minuten gaar.
  • Pureer de soep met een staafmixer en breng haar op smaak met wat suiker, peper en zout.
  • Roer 3 eetlepels fijngehakt korianderblad door 1/8 liter crème fraîche en serveer dit bij de soep.