Appel Rasam

      Reacties uitgeschakeld voor Appel Rasam

 

Appel Rasam

Een pittige, peperige appelmoes, als bijgerecht ter verkoeling. 
Recept printen
Recept categorie: Bijgerecht/ met fruit
Land van herkomst: India
Porties: 3
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 2 appels (goudreinetten)
  • 2 el olijfolie
  • 2 rode peper
  • 25 blaadjes munt
  • 5 takjes koriander (verse )
  • ½ citroen (het sap hiervan)
  • peper
  • zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak de appels schoon en snij ze in stukjes.
  • Hak de blaadjes fijn.
  • Verwarm de olie en fruit daarin de pili's 1 minuut op een matig vuurtje.
  • Voeg citroensap, mint en koriander toe en fruit dit al roerend 2 minuten.
  • Voeg wat water toe (½ kop), roer er peper en zout doorheen en leg de appels erbij.
  • Kook de appels gedurende 40 minuten tot moes.
  • Verwijder eventueel de schilletjes van de appels uit de pan, en zet het zo weg.
  • Je kunt de rasam zowel warm als koud bij het eten zetten