Appel Rasam

      Reacties uitgeschakeld voor Appel Rasam

 

Appel Rasam

Een pittige, peperige appelmoes, als bijgerecht ter verkoeling. 

Recept categorie Gerecht met fruit
Keuken: Indiaase keuken
Porties 3

Wat gaat er in?

  • 2 appels goudreinetten
  • 2 el olie
  • 2 pili pili
  • 25 blaadjes mint
  • 5 takjes verse koriander
  • en sap van ½ citroen
  • peper
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak de appels schoon en snij ze in stukjes.
  2. Hak de blaadjes fijn.
  3. Verwarm de olie en fruit daarin de pili's 1 minuut op een matig vuurtje.
  4. Voeg citroensap, mint en koriander toe en fruit dit al roerend 2 minuten.
  5. Voeg wat water toe (½ kop), roer er peper en zout doorheen en leg de appels erbij.
  6. Kook de appels gedurende 40 minuten tot moes.
  7. Verwijder eventueel de schilletjes van de appels uit de pan, en zet het zo weg.
  8. Je kunt de rasam zowel warm als koud bij het eten zetten