Appel sneeuwballen voor de Kerst

      Reacties uitgeschakeld voor Appel sneeuwballen voor de Kerst

 

Appel sneeuwballen voor de Kerst

Recept categorie Gerecht met fruit
Keuken: Engelse keuken
Extra info Kerst, Vegetarisch
Porties 6 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 6 appels
  • 3 dl water
  • 1,5 eetlepel appel (geraspt)
  • 1,5 eetlepel krenten
  • 1,5 eetlepel sukade
  • 1 eetlepel suiker
  • 90 gram boter
  • 180 gram poedersuiker
  • 1 citroen
  • 180 gram kokos geraspt

ook nodig:

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak inkepingen in de schillen van de appels om barsten te voorkomen.

  2. Zet de appels in wat water op de schotel.

  3. Vul ze met het rozijnenmengsel.

  4. Laat ze in de oven van 190 graden in 45 min gaar worden, ze moeten echter wel heel blijven.

  5. Haal de appels van de schotel en laat ze afkoelen.

  6. Maak de creme au beurre: klop de boter, de suiker, de citroenschil en het sap tot een romig geheel.

  7. Bedek de appels met de creme au beurre en rol ze daarna door de kokos. 

Tips / Opmerkingen

Serveren: Versier de appels met de takjes hulst en zet er een kaartje op.

Tip: Variatie: Vul de appels met jam of bramengelei i.p.v. Het rozijnenmengsel.