Appelbeignets met gembersaus

      Reacties uitgeschakeld voor Appelbeignets met gembersaus

 

Appelbeignets met gembersaus

Print
Categorie: Gebak
Keuken: Nederlandse keuken
Keyword: Oud & Nieuw
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 4 appels
  • 150 gr gesmolten boter
  • 160 gr suiker
  • 1-2 theelepels kaneel
  • 1 dl citroensap
  • 2 eetlepels fijngesneden geconfijte gember
  • 50 gr amandelspijs
  • 4 blaadjes munt
  • 1 ei
  • 70 gr bloem
  • 3 eetlepels bier
  • 1/2 theelepel gist droge
  • zout
  • frituurvet of -olie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schil de appels en verwijder met een appelboor de klokhuizen.
  • Bestrijk de appels met gesmolten boter en bestrooi ze met 150 gr suiker.
  • Bak ze in het midden van de oven in 10-15 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Haal de appels uit de schaal en bestrooi ze met kaneel.
  • Roer de aanbaksels met het citroensap los en roer de gember door de saus.
  • Vul de holten van de appel met amandelspijs en een blaadje munt.
  • Roer een beslag van het ei, de bloem, het bier, de gist, 10 gr suiker en een snufje zout.
  • Verhit het frituurvet tot 180°C.
  • Doop de appels in het beslag en frituur ze snel krokant.
  • Serveer de beignets met het gembersausje.