Appelbeignets met steranijs

      Reacties uitgeschakeld voor Appelbeignets met steranijs

Appelbeignets met steranijs

Recept categorie Gebak
Keuken: Nederlandse keuken
Extra info Oud & Nieuw
Porties 30
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 1/2 dl melk
  • 3 sterretjes steranijs
  • 250 gr bloem gezeefde
  • zout
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eiwitten
  • 6 appels Goudrenet in vrij dikke schijven
  • 150 gr fijne tafelsuiker
  • frituurolie
  • poedersuiker

Hoe maak ik het klaar?

  1. Breng de melk met de anijsterren op een matig hoog vuur aan de kook en laat dit op laag vuur ± 15 minuten trekken.

  2. Laat de melk afkoelen en zeef haar.
  3. Klop de bloem, het zout, de melk, de eidooier en 1 eetlepel olie in een kom tot een glad beslag.

  4. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.
  5. Verhit de frituurolie.
  6. Wentel de appelschijven door de tafelsuiker en haal ze met een vork door het beignetbeslag.

  7. Bak de beignets met ± 4 tegelijk in ± 5 minuten goudbruin en gaar.
  8. Laat ze uitlekken op keukenpapier en leg ze op een schaal.
  9. Bestrooi ze met poedersuiker.

Tips / Opmerkingen

toevoeging van stijfgeslagen eiwitten aan het beignetbeslag maakt uw appelbeignets luchtiger. In plaats van steranijs, kunt u ook een vanillestokje in de melk laten trekken.