Appelbeignets met steranijs

      Reacties uitgeschakeld voor Appelbeignets met steranijs
Print

Appelbeignets met steranijs

Categorie Gebak
Keuken Nederlandse keuken
Keyword Oud & Nieuw
porties 30
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 1/2 dl melk
  • 3 sterretjes steranijs
  • 250 gr bloem gezeefde
  • zout
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eiwitten
  • 6 appels Goudrenet in vrij dikke schijven
  • 150 gr fijne tafelsuiker
  • frituurolie
  • poedersuiker

Hoe maak ik het klaar:

  • Breng de melk met de anijsterren op een matig hoog vuur aan de kook en laat dit op laag vuur ± 15 minuten trekken.
  • Laat de melk afkoelen en zeef haar.
  • Klop de bloem, het zout, de melk, de eidooier en 1 eetlepel olie in een kom tot een glad beslag.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.
  • Verhit de frituurolie.
  • Wentel de appelschijven door de tafelsuiker en haal ze met een vork door het beignetbeslag.
  • Bak de beignets met ± 4 tegelijk in ± 5 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier en leg ze op een schaal.
  • Bestrooi ze met poedersuiker.

Tips / Opmerkingen

toevoeging van stijfgeslagen eiwitten aan het beignetbeslag maakt uw appelbeignets luchtiger. In plaats van steranijs, kunt u ook een vanillestokje in de melk laten trekken.