Appelbol in krokant deegnetje

      Reacties uitgeschakeld voor Appelbol in krokant deegnetje

 

Appelbol in krokant deegnetje

Recept categorie Gebak, Gerecht met fruit
Keuken: Nederlandse keuken
Extra info Oud & Nieuw
Porties 8
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 12 plakjes bladerdeeg
  • 4 grote geschilde gehalveerde appels
  • 100 gr amandelspijs
  • 4 eetlepels fijne tafelsuiker
  • 1 ei

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd uit 8 plakjes deeg een appel met blaadje.
  3. Vul de holte van de halve appels met amandelspijs en leg de appels met de holte naar beneden op de deegvorm.

  4. Bestrooi de appels met suiker.
  5. Snijd de 4 resterende plakjes deeg met een deegradertje of mes in reepjes en leg de reepjes diagonaal over de appels (als een netje), plak de randen met water vast.

  6. Klop het ei met 1 eetlepel water los en bestrijk het deeg daarmee.
  7. Bak de appelbollen in het midden van de oven in 25-30 minuten bruin en gaar.