Appelbol in krokant deegnetje

      Reacties uitgeschakeld voor Appelbol in krokant deegnetje

 

Appelbol in krokant deegnetje

Recept printen
Recept categorie: Gebak/ met fruit
Land van herkomst: Nederland
Dieët / Speciale gelegenheid: Oud & Nieuw
Porties: 8
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd uit 8 plakjes deeg een appel met blaadje.
  • Vul de holte van de halve appels met amandelspijs en leg de appels met de holte naar beneden op de deegvorm.
  • Bestrooi de appels met suiker.
  • Snijd de 4 resterende plakjes deeg met een deegradertje of mes in reepjes en leg de reepjes diagonaal over de appels (als een netje), plak de randen met water vast.
  • Klop het ei met 1 eetlepel water los en bestrijk het deeg daarmee.
  • Bak de appelbollen in het midden van de oven in 25-30 minuten bruin en gaar.