Appelbollen

      Reacties uitgeschakeld voor Appelbollen

Appelbollen

Recept categorie Gebak, Gerecht met fruit
Keuken: Nederlandse keuken
Extra info Oud & Nieuw
Auteur Astrid Veltman

Tips / Opmerkingen

Roer een pak witbroodmix met 50 gr custardpoeder, 2 zakjes vanillesuiker, 2
losgeklopte eieren en 5 dl lauwwarme melk tot een glad beslag en besla dit 10
minuten met een pollepel.
Laat het beslag afgedekt op een warme plaats 1 uur rijzen.
Schil 3 zure appels, snijd ze in stukjes en roer ze met 75 gr krenten en 75 gr rozijnen
door het beslag.
Verhit frituurolie tot 175°C.
Warm een kleine soeplepel of ijsbolletjestang in het vet voor, schep hiermee 5
bolletjes uit het beslag en laat deze in de olie glijden. Bak de bollen goudbruin, wip
ze om, bak snel de andere kant en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Stapel de bolletjes op een schaal tot een hoge piramide en bestrooi ze met een
mengsel van 100 gr fijne tafelsuiker en 1 eetlepel kaneel.