Appelcarpaccio met roquefort

      Reacties uitgeschakeld voor Appelcarpaccio met roquefort
Print

Appelcarpaccio met roquefort

Categorie Gerecht met fruit, Gerecht met kaas, Nagerecht
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 appels Jonagold
  • 2 dl droge witte wijn
  • 3 eetlepels vloeibare honing
  • 4 gedroogde vijgen
  • 150 gr roquefort

Hoe maak ik het klaar:

  • Boor de klokhuizen met een appelboor uit de appels.
  • Schil de appels en snijd ze in dunne plakken.
  • Breng de wijn met de honing in een pan aan de kook, leg de appelplakken erin en kook ze afgedekt zachtjes ± 5 minuten; schep ze halverwege voorzichtig om.
  • Schep de appelplakken op een groot plat bord.
  • Laat het achtergebleven stoofvocht op hoog vuur in ± 5 minuten tot een siroop inkoken.
  • Snijd intussen de vijgen in reepjes en schep die door de siroop.
  • Laat de siroop tot het gebruik afkoelen.
  • Verdeel de appelplakken over 4 borden, schep er de afgekoelde vijgensiroop over en verkruimel er de kaas over.