Appelflap

      Geen reacties op Appelflap

Appelflap

Recept categorie Gerecht met fruit, Koek
Extra info Vegetarisch
Porties 12 appelflapjes
Auteur Tantefanny.nl

Wat gaat er in?

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 220° C en haal het bladerdeeg ca. 10 min. voor gebruik uit de koelkast.
  2. Rol het deeg uit op het bakpapier en leg het op de bakplaat.
  3. Snijd hem in de lengte door en vervolgens de lange kanten in vierkanten (6stuks per zijde).
  4. Snijd de appels in fijne stukjes.
  5. Meng de appels, de rozijnen, de suiker, de rum, het citroensap en de kaneel met elkaar.
  6. Bestrijk de deegranden met het losgeklopte ei.
  7. Leg het appelmengsel in het midden van de vierkanten.
  8. Vouw de vierkanten in eendriehoek en druk de randen goed aan.
  9. Bestrijk de driehoeken nu met ei.
  10. Bak ze in het midden van de oven in ca. 12 – 15 min. goudbruin.

Tips / Opmerkingen

de deegranden met een vork samendrukken zorgt voor een extra accent.