Appelroom Cake

      Reacties uitgeschakeld voor Appelroom Cake

Appelroom Cake

Recept printen
Recept categorie: Cake/ met fruit
Porties: 10
Van wie is dit recept: Jolanda's Bakhuisje

Wat gaat er in:

  • 200 gr suiker
  • 250 ml room (niet opkloppen)
  • 250 gr bloem
  • 50 gr aardappelzetmeel
  • 15 gr bakpoeder
  • zakje vanillesuiker
  • kaneel
  • 3 ei
  • 3 dikke appels (waarvan 1 in kleine stukjes en de rest in halve schijven snijden.)

Hoe maak ik het klaar:

  • Klop de eieren samen met de suiker en de vanillesuiker tot een luchtige ruban.
  • Voeg de room toe en klop even door totdat alles gemengd is.
  • Zeef nu de bloem, aardappelzetmeel en het bakpoeder boven de kom en klop door tot een luchtig beslag.
  • Giet het beslag in een ingevette en bebloemde springvorm.
  • Schil de appels en verwijder het klokhuis.
  • Snijd 1 appel in stukjes en meng onder het beslag.
  • De andere 2 appels in halve manen snijden.
  • Besprenkel de appelschijven met citroensap en een vleugje kaneel.
  • Rangschik ze met de bolle kant naar boven in het beslag.
  • Laat ze een beetje overlappen zodat je een rooseffect krijgt.
  • Bak de appelroom cake gaar in ca 45 minuutjes in een voorverwarmde oven van 180 °C.