Appels in een jasje van bladerdeeg

      Geen reacties op Appels in een jasje van bladerdeeg
Appels in een jasje van bladerdeeg

Appels in een jasje van bladerdeeg

Recept printen Pin
Recept categorie: Gebak/ met fruit
Dieët / Speciale gelegenheid: Lactosevrij/ Vegetarisch
Porties: 5 kleine appels in een jasje
Van wie is dit recept: Tantefanny.nl

Wat gaat er in:

Hoe maak ik het klaar:

  • Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200° C.
  • Meng de noten, de rum en de suiker goed door elkaar.
  • Schil de appels en haal het klokhuis er uit.
  • Vul de gaten waar het klokhuis zat met het mengsel van de rum, rozijnen en de suiker.
  • Rol de bladerdegen uit. Snijdt van het ene deeg 5 vierkanten van 7 cm x 7 cm en van het andere deeg 5 vierkanten van 12 cm x 12 cm.
  • Zet op ieder vierkant van 7 cm x 7cm een appel in het midden. Leg hier overheen een vierkant van 12 cm x 12 cm en druk de randen dicht met een vork.
  • Bestrijk de appelpakketjes met een losgeklopt ei.
  • Zet de appelpakketjes op het meegerolde bakpapier op een bakplaat en bak ze 15 minuten tot ze goudbruin zijn.

Tips / Opmerking

Laat ze even afkoelen voordat u ze serveert…