Appels uit de oven met gehakt

      Reacties uitgeschakeld voor Appels uit de oven met gehakt

Appels uit de oven met gehakt

Print
Categorie: Gerecht met fruit, Gerecht met vlees, Ovenschotel
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 4 grote appels bijvoorbeeld Elstar
  • 400 gr half-om-halfgehakt
  • 2 beschuiten
  • 1 ei
  • 1 mespunt tijm gedroogde
  • zout
  • versgemalen peper
  • tomatenketchup

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Halveer de appels in de lengte, verwijder de klokhuizen en hol ze iets uit.
  • Maak het gehakt op de gebruikelijke manier aan met de verkruimelde beschuiten, het ei, de tijm en wat zout en peper en maak er acht balletjes van.
  • Leg de balletjes in de uitgeholde appels en druk ze goed aan.
  • Giet een laagje van 1/2 cm water in een platte ovenschaal en zet de gevulde appels er naast elkaar in.
  • Zet de schaal ± 30 minuten in de voorverwarmde oven tot het gehakt gaar en goudbruin is.
  • Garneer met een likje tomatenketchup.
  • Serveer met frites en appelmoes.

Tips / Opmerkingen

Reken voor kleine eters (kinderen) 1/2 appel per persoon.