Appels uit de oven met gehakt

      Reacties uitgeschakeld voor Appels uit de oven met gehakt

Appels uit de oven met gehakt

Recept categorie Gerecht met fruit, Gerecht met vlees, Ovenschotel
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 4 grote appels bijvoorbeeld Elstar
  • 400 gr half-om-halfgehakt
  • 2 beschuiten
  • 1 ei
  • 1 mespunt tijm gedroogde
  • zout
  • versgemalen peper
  • tomatenketchup

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Halveer de appels in de lengte, verwijder de klokhuizen en hol ze iets uit.
  3. Maak het gehakt op de gebruikelijke manier aan met de verkruimelde beschuiten, het ei, de tijm en wat zout en peper en maak er acht balletjes van.

  4. Leg de balletjes in de uitgeholde appels en druk ze goed aan.
  5. Giet een laagje van 1/2 cm water in een platte ovenschaal en zet de gevulde appels er naast elkaar in.

  6. Zet de schaal ± 30 minuten in de voorverwarmde oven tot het gehakt gaar en goudbruin is.

  7. Garneer met een likje tomatenketchup.
  8. Serveer met frites en appelmoes.

Tips / Opmerkingen

Reken voor kleine eters (kinderen) 1/2 appel per persoon.