Appeltaart

      Reacties uitgeschakeld voor Appeltaart

Appeltaart

Een combinatie van koekjes deeg en cakedeeg
Recept categorie Gerecht met fruit, Taart
Porties 8
Auteur Jolanda's Bakhuisje

Wat gaat er in?

koekjesdeeg:

  • 250 gram plantaardige margarine
  • 600 gram bloem
  • 360 gram suiker
  • 3 eieren
  • 20 gram bakpoeder
  • 4 gram vanillesuiker

cakedeeg:

  • 100 gram eieren
  • 100 gram suiker
  • 100 gram boter gesmolten
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 7 Zoete appels

Hoe maak ik het klaar?

Werkwijze koekjesdeeg:

  1. Alles mengen tot een vast deeg en ca 1 à 2 uur laten rusten in de koelkast.
  2. Na de rust in de koelkast het deeg goed opkneden en uitrollen tot een dikte van een halve centimeter.
  3. De vorm bekleden met het deeg.
  4. Van overig deeg kun je ofwel nog een bodem maken of ze uitsnijden tot koekjes.

Werkwijze cakebeslag:

  1. Eieren met de suiker opkloppen tot een luchtige mousse, boter toevoegen beetje bij beetje. Dan de bloem toevoegen en nog eens goed laten mengen.
  2. Schil de appels en snijd ze in vieren.
  3. Je kunt ook peren of kersen gebruiken in dit recept 🙂
  4. Maak eerst het koekjesdeeg en vul er de bakvorm mee.
  5. Vul met het cakebeslag.
  6. Leg er de appeltjes erop en strooi nog wat bruine suiker en kaneel erover.
  7. Afbakken in de oven op 190 graden ca 40 minuten.
  8. Altijd even checken of het deeg gaar is.
  9. Neem 2 eetlepels abrikozengelei en doe dit met een scheutje water in een pannetje.
  10. Roer goed door en laat het even doorkoken.
  11. Smeer met de gelei de koek volledig in en laat alles afkoelen.