Appeltaart

      Reacties uitgeschakeld voor Appeltaart

Appeltaart

Een combinatie van koekjes deeg en cakedeeg
Print
Categorie: Gerecht met fruit, Taart
porties: 8
Auteur: Jolanda's Bakhuisje

ingrediënten

koekjesdeeg:

  • 250 gram plantaardige margarine
  • 600 gram bloem
  • 360 gram suiker
  • 3 eieren
  • 20 gram bakpoeder
  • 4 gram vanillesuiker

cakedeeg:

  • 100 gram eieren
  • 100 gram suiker
  • 100 gram boter gesmolten
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 7 Zoete appels

Bereidingswijze

Werkwijze koekjesdeeg:

  • Alles mengen tot een vast deeg en ca 1 à 2 uur laten rusten in de koelkast.
  • Na de rust in de koelkast het deeg goed opkneden en uitrollen tot een dikte van een halve centimeter.
  • De vorm bekleden met het deeg.
  • Van overig deeg kun je ofwel nog een bodem maken of ze uitsnijden tot koekjes.

Werkwijze cakebeslag:

  • Eieren met de suiker opkloppen tot een luchtige mousse, boter toevoegen beetje bij beetje. Dan de bloem toevoegen en nog eens goed laten mengen.
  • Schil de appels en snijd ze in vieren.
  • Je kunt ook peren of kersen gebruiken in dit recept 🙂
  • Maak eerst het koekjesdeeg en vul er de bakvorm mee.
  • Vul met het cakebeslag.
  • Leg er de appeltjes erop en strooi nog wat bruine suiker en kaneel erover.
  • Afbakken in de oven op 190 graden ca 40 minuten.
  • Altijd even checken of het deeg gaar is.
  • Neem 2 eetlepels abrikozengelei en doe dit met een scheutje water in een pannetje.
  • Roer goed door en laat het even doorkoken.
  • Smeer met de gelei de koek volledig in en laat alles afkoelen.