Appeltaart

      Reacties uitgeschakeld voor Appeltaart

Appeltaart

Print
Categorie: Gerecht met fruit, Taart
porties: 4
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 175 gram koude boter in blokjes
  • 2 eierdooiers losgeklopt
  • 6 appels van 3 rassen
  • 3 el griesmeel
  • 1 tl koek en speculaaskruiden
  • 100 gram rozijnen
  • 2 sneetjes witbrood ontkorst

Bereidingswijze

  • Bloem, 150 gram basterdsuiker, boter, 1 eierdooier en mespunt zout met 1 el koud water mengen tot stevig deeg.
  • Deeg tot dikke worst vormen, strak verpakken in plasticfolie en 30 min. in de koelkast.
  • Oven 175 graden.
  • Appels schillen en kwarten in schijfjes.
  • Schijfjes met 2 el griesmeel, koekkruiden,rozijnen en rest van de basterdsuiker omscheppen.
  • Springvorm bekleden met2/3 van het deeg.
  • Brood in blokjes snijden en met de rest van het griesmeel over de bodem strooien. Appelmengsel erbij.
  • Rest van deeg uitrollenen over mengsel vlechten.
  • Eierdooier over rand en deegrepen strijken.
  • Taart in midden oven ca. 5 kwartier.