Appeltaart cupcakes

      Geen reacties op Appeltaart cupcakes

Appeltaart cupcakes

Recept categorie: Cupcakes / Muffins, Gerecht met fruit
Porties 8 Stuks
Auteur: Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 30 gram rozijnen geweld
  • 2 appels
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 20 gram roomboter gesmolten
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 150 gram roomboter
  • 3 eieren
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • Rasp van citroen
  • 3 el abrikozenjam
  • Honing

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 180 °C.
  2. Snijd de appel in kleine blokjes (houd een klein stukje over voor de garnering) en meng met het kaneelpoeder, gewelde rozijnen en de gesmolten boter. Voeg wat rasp van de citroen toe.
  3. Klop de suiker met de boter romig en voeg één voor één de eieren toe. Spatel er dan het zelfrijzend bakmeel door.
  4. Vul de papieren cupcake-vormpjes voor de helft met het beslag. Schep in het midden wat van de vulling en dek dan af met de rest van het beslag.
  5. Bak de cupcakes af in ongeveer 20 minuten. Dan zijn ze gaar en goudbruin.
  6. Verwarm de abrikozenjam op laag vermogen en strijk de cupcakes hier mee in.
  7. Garneer met appelreepjes, aangemaakt met wat honing.