Appeltaart met amandelen

      Reacties uitgeschakeld voor Appeltaart met amandelen

Appeltaart met amandelen

Recept categorie Taart
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 200 gram bloem
  • 150 gram bloem
  • 150 gram zachte boter
  • 4 eieren
  • 100 gram amandelen ontvet en fijngemalen
  • 1 zakje vanillesuiker
  • theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 4 zure appels bijv. Elstar
  • sap van 1 citroen
  • 100 gram abrikozenjam
  • 3 eetlepels water

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de appels verwijder de klokhuizen snij ze in vieren, maak inkepingen aan de bolle zijde .

  2. Mix de suiker met de boter tot een creme,blijf mixen tot alle suiker is opgelost doe 2 eieren erbij, de tweede pas erbij als de eerste helemaal is opgenomen.

  3. Zeef de bloem in een andere kom voeg de amandelen, vanillesuiker, bakpoeder en zout

  4. Splits de andere 2 eieren en doe het eigeel door het botermengsel.

  5. Klop de eiwitten met een beetje citroensap stijf.

  6. Doe 3 eetlepels water bij het botermengsel en meng de bloem en eiwitten erdoor met een houten lepel

  7. Meng de jam met de rest van de citroensap en haal het door een zeef.

  8. Vul een ingevette bakvorm(30cm)met het beslag,druk de appels erin en bestrijk met de citroen-abrikozenjam.

  9. Bak de taart op een voorverwarmde oven op 160graden voor ongeveer 50minuten 

  10. Na het bakken de taart insmeren met de rest van de citroen-abrikozenjam