Appeltaart met frangipane

      Geen reacties op Appeltaart met frangipane

 

Appeltaart met frangipane

Recept categorie Gerecht met fruit, Taart
Extra info Vegetarisch
Porties 8
Auteur Tantefanny.nl

Wat gaat er in?

Voor 1 taartvorm Ø 24 cm:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
  • 3 appels Elstar/Jonagold, in dunne schijfjes gesneden
  • 120 g suiker
  • 120 g zachte roomboter
  • 120 g amandelmeel
  • 2-3 tl kaneel gemalen
  • 2 el kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 2 el abrikozenjam
  • 1 el water
  • 1 el boter om in te vetten
  • 1 ei geklutst, om te bestreiken

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven op 190° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
  2. Deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen (als alternatief kan men ook het deeg met het meegerolde bakpapier gelijk in de vorm leggen, het invetten hoeft dan niet).
  3. De zachte boter met een handmixer op hoge stand loskloppen. Eieren en deel van de suiker toevoegen en ondertussen flink door kloppen. De rest van de suiker en amandelmeel toevoegen en op een lage stand erdoor kloppen.
  4. Het mengsel over de bodem gieten en de appel met de kaneel en suiker mengen. De quiche met de appels, dakpansgewijs van buiten naar binnen, beleggen.
  5. De rand met ei bestrijken en in het midden van de oven in 35 - 40 min. afbakken.
  6. Na het bakken de jam met water verwarmen en over de afgebakken taart bestrijken.