Appeltaart met honingnoten

      Geen reacties op Appeltaart met honingnoten

 

Appeltaart met honingnoten

Appeltaart met honingnoten

Recept printen Pin
Recept categorie: met fruit/ Taart
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 8
Van wie is dit recept: Tantefanny.nl

Wat gaat er in:

Voor 1 taartvorm Ø 20 cm:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 3 appels (geschild en in blokjes gesneden)
  • 1 tl maizena
  • 4 el appelmoes
  • 1 tl kaneel
  • 2 el rozijnen
  • 150 g Noten (bijvoorbeeld walnoten, paranoten, hazelnoten)
  • 2 el honing
  • 1 el boter (om in te vetten)

Hoe maak ik het klaar:

  • De oven op 180⁰ C. boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
  • Het deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen.
  • De appelblokjes op een bakplaat leggen en ca. 5 min. in de oven bakken, zodat het vocht eruit gaat. De appelblokjes laten afkoelen.
  • De appelblokjes met de maïzena, appelmoes, kaneel en rozijnen doorroeren.
  • De bakvorm met het appelmengsel vullen en licht aandrukken.
  • De taart in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin bakken.
  • Bak de noten in een koekenpan als de taart bijna klaar is. Voeg de honing toe wanneer de noten licht beginnen te kleuren.
  • De notenmix over de gebakken taart verdelen en laten afkoelen.

Tips / Opmerking

serveer de taart lauwwarm met een bolletje vanille-ijs.