Appeltaart met honingnoten

      Geen reacties op Appeltaart met honingnoten

 

Appeltaart met honingnoten

Recept categorie Gerecht met fruit, Taart
Extra info Vegetarisch
Porties 8
Auteur Tantefanny.nl

Wat gaat er in?

Voor 1 taartvorm Ø 20 cm:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 3 appels geschild en in blokjes gesneden
  • 1 tl maizena
  • 4 el appelmoes
  • 1 tl kaneel
  • 2 el rozijnen
  • 150 g gemengde noten bijvoorbeeld walnoten, paranoten, hazelnoten
  • 2 el honing
  • 1 el boter om in te vetten

Hoe maak ik het klaar?

  1. De oven op 180⁰ C. boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
  2. Het deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen.
  3. De appelblokjes op een bakplaat leggen en ca. 5 min. in de oven bakken, zodat het vocht eruit gaat. De appelblokjes laten afkoelen.
  4. De appelblokjes met de maïzena, appelmoes, kaneel en rozijnen doorroeren.
  5. De bakvorm met het appelmengsel vullen en licht aandrukken.
  6. De taart in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin bakken.
  7. Bak de noten in een koekenpan als de taart bijna klaar is. Voeg de honing toe wanneer de noten licht beginnen te kleuren.
  8. De notenmix over de gebakken taart verdelen en laten afkoelen.

Tips / Opmerkingen

serveer de taart lauwwarm met een bolletje vanille-ijs.