Apple crumble met vanille ijs en karamel

      Reacties uitgeschakeld voor Apple crumble met vanille ijs en karamel

 

Apple crumble met vanille ijs en karamel

Recept categorie IJs, Nagerecht
Porties 4
Auteur Jolanda's Bakhuisje

Wat gaat er in?

  • 150 gr bloem
  • 150 gr suiker
  • 100 gr boter en extra om de kom in te smeren
  • 1 el bruine suiker
  • snuf kaneel
  • 5 appels naar keuze

Ingrediënten voor de karamel:

  • 200 gr suiker
  • 90 gr water
  • 90 gr boter
  • 125 ml slagroom ongeklopt

Hoe maak ik het klaar?

  1. Breng voor de karamel de suiker met het water aan de kook. 

  2. Laat het geheel nu koken tot je een mooie goudgele siroop krijgt. 

  3. Neem de pan van het vuur en voeg de boter toe. 

  4. Roer door totdat de boter gesmolten is. 

  5. Voeg de slagroom toe en roer nogmaals door. Schenk de karamel over in een andere kom en laat deze afkoelen.

  6. Meng de bloem met de suiker. 

  7. Voeg nu de in blokjes gesneden boter toe en wrijf de boter onder de bloem en suiker. 

  8. Je moet net zo lang door gaan totdat de boter geheel in de bloem is op gegaan. 

  9. Schil de appeltjes en snijd ze in blokjes. 

  10. Meng de eetlepel bruine suiker en de kaneel onder de appeltjes en hussel het eens door. 

  11. Wrijf een vuurvaste kom in met wat boter en leg hierop de appeltjes. 

  12. Bedek de appeltjes met de kruimels en bak het geheel in een voorverwarmde oven van 180°C in ca 40 à 45 minuutjes af.

Tips / Opmerkingen

Serveer de crumble warm met een bolletje ijs, schenk de karamel over het ijs en de crumble en geef er nog een lekkere kop koffie bij.