Apple crumble met vanille saus

      Reacties uitgeschakeld voor Apple crumble met vanille saus

Apple crumble met vanille saus

Recept categorie Nagerecht, Taart
Porties 4
Auteur Hans en Liesbeth Grunder

Wat gaat er in?

Voor de apple crumble:

  • ovenschaal van 22 cm
  • 4 goudreinetten
  • 150 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 100 gram boter
  • kaneel
  • citroensap

Voor de saus:

  • halve liter vanillesaus
  • kookroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • eventueel 1 vanillestokje

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven voorverwarmen op 180 graden.
  2. Schil de appelen en snijd ze in blokjes van 1 cm.
  3. Sprenkel er citroensap overheen en voeg kaneel toe. Goed doorroeren.
  4. Maak van bloem, suiker en boter een kruimelig deeg.
  5. Leg de stukjes appel in een ovenschaal en bestrooi met de deegkruimels.
  6. Zet het tussen 20 en 25 minuten in een oven van 180 graden.
  7. Verwarm intussen de vanillevla, goed blijven roeren.
  8. Voeg tijdens het roeren een scheut kookroom toe tot de gewenste dikte.
  9. Roer de vanillesuiker erdoor en als je een vanillestokje hebt: schraap het merg eruit en meng het door de saus.

Tips / Opmerkingen

Serveer de apple crumble lauw met warme vanillesaus en eventueel een bolletje vanille-ijs.