Apple crumble met vanille saus

      Reacties uitgeschakeld voor Apple crumble met vanille saus

Apple crumble met vanille saus

Recept printen
Recept categorie: Nagerecht/ Taart
Porties: 4
Van wie is dit recept: Hans en Liesbeth Grunder

Wat gaat er in:

Voor de apple crumble:

  • ovenschaal (van 22 cm)
  • 4 goudreinetten
  • 150 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 100 gram boter
  • kaneel
  • citroensap

Voor de saus:

  • halve liter vanillesaus
  • kookroom
  • 2 vanillesuiker
  • eventueel 1 vanillestokje

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven voorverwarmen op 180 graden.
  • Schil de appelen en snijd ze in blokjes van 1 cm.
  • Sprenkel er citroensap overheen en voeg kaneel toe. Goed doorroeren.
  • Maak van bloem, suiker en boter een kruimelig deeg.
  • Leg de stukjes appel in een ovenschaal en bestrooi met de deegkruimels.
  • Zet het tussen 20 en 25 minuten in een oven van 180 graden.
  • Verwarm intussen de vanillevla, goed blijven roeren.
  • Voeg tijdens het roeren een scheut kookroom toe tot de gewenste dikte.
  • Roer de vanillesuiker erdoor en als je een vanillestokje hebt: schraap het merg eruit en meng het door de saus.

Tips / Opmerking

Serveer de apple crumble lauw met warme vanillesaus en eventueel een bolletje vanille-ijs.