Arcadische knoflooksoep

      Reacties uitgeschakeld voor Arcadische knoflooksoep
Print

Arcadische knoflooksoep

Categorie Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 20 ongepelde knoflooktenen
  • 5 eetlepels olie
  • 1 liter kippebouillon of vleesbouillon
  • 2 theelepels verse tijm
  • 1 1/2 theelepel zout
  • witte peper
  • 3 eierdooiers

Hoe maak ik het klaar:

  • Om op te dienen: sneetjes stokbrood of toast, geraspte kaas
  • Blancheer de knoflook 1 minuut, zeef het vocht en pel de teentjes.
  • Smoor de teentjes 10 minuten in de helft van de olie maar laat ze niet bruin worden.
  • Voeg de bouillon, de tijm, het zout en flink wat witte peper toe en laat de soep 30 minuten stoven.
  • Proef of ze goed is gekruid.
  • Pureer de soep, maar houd een paar teentjes heel.
  • Doe de soep terug in de pan en houd haar warm.
  • Klop de eierdooiers en laat er langzaam de overblijvende olie in lopen.
  • Vermeng dit mengsel met een paar eetlepels soep, haal de soeppan van het vuur en voeg er, zorgvuldig roerend, de eierdooiers langzaam in een dun straaltje aan toe.
  • Dien de soep onmiddellijk op met het stokbrood of de toast en een handje geraspte kaas in elke soepkom.

Tips / Opmerkingen

Variatie:

Gebruik in plaats van de olie en de eierdooiers 6 verse eieren in de zacht sudderende soep.