Artisjokbodems met warme basilicumdressing

      Reacties uitgeschakeld voor Artisjokbodems met warme basilicumdressing

 

Artisjokbodems met warme basilicumdressing

Recept categorie Gerecht met groenten
Extra info Vegetarisch
Porties 10
Calorieën 70 kcal

Wat gaat er in?

  • 40 g cashewnoten ongezouten
  • 2 blikjes artisjokbodems a 400 g
  • 15 g verse basilicum
  • 1 theelepel citroenrasp potje
  • 1 theelepel mosterd
  • 3 eetlepels notenolie
  • 1 dl droge witte wijn

Hoe maak ik het klaar?

  1. Cashewnoten in droge koekenpan licht roosteren. Artisjokken onder koud water en droogdeppen met keukenpapier. Basilicumblaadjes van steeltjes halen en in keukenmachine doen. Toevoegen: citroensap, mosterd, olie en wijn. Pureren tot gladde saus. Cashewnoten fijnhakken. Basilicumsaus op laag vuur verwarmen; niet aan de kook laten komen. Cashewnoten door saus roeren en saus op smaak brengen met zout en versgemalen peper. Artisjokbodems vullen met saus. Direct serveren.
Voedingsfeiten
Artisjokbodems met warme basilicumdressing
Hoeveelheid per portie
Calorieën 70
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.