Asche sak

      Reacties uitgeschakeld voor Asche sak

Asche sak

spinaziesoep met linzen

Recept categorie Soepen
Keuken: Libanese keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 250 gr rode linzen
  • 1 fijngehakte ui
  • 11/4 liter water
  • 500 gr mager lamsgehakt
  • 11/2 theelepel zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 750 gr spinazie
  • 1 theelepel geelwortel kurkuma
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 losgeklopte eieren
  • 1 eetlepel fijngehakt dillegroen of peterselie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Week de linzen één nacht, giet ze af, zet ze op met het water en breng ze aan de kook.
  2. Temper het vuur en laat ze in de gesloten pan 20 minuten doorkoken.
  3. Maak het gehakt aan met 1/2 theelepel zout en peper en maak er balletjes van.
  4. Doe de balletjes, de geelwortel, de spinazie en de rest van het zout bij de soep en laat
  5. die nog 40 minuten zachtjes koken.
  6. Roer er het citroensap en de eieren door.
  7. Serveer de soep bestrooid met dille of peterselie.