Asche sak

      Reacties uitgeschakeld voor Asche sak
helaas heeft dit recept nog geen foto
Print

Asche sak

spinaziesoep met linzen
Categorie Soepen
Keuken Libanese keuken
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 250 gr rode linzen
  • 1 fijngehakte ui
  • 11/4 liter water
  • 500 gr mager lamsgehakt
  • 11/2 theelepel zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 750 gr spinazie
  • 1 theelepel geelwortel kurkuma
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 losgeklopte eieren
  • 1 eetlepel fijngehakt dillegroen of peterselie

Hoe maak ik het klaar:

  • Week de linzen één nacht, giet ze af, zet ze op met het water en breng ze aan de kook.
  • Temper het vuur en laat ze in de gesloten pan 20 minuten doorkoken.
  • Maak het gehakt aan met 1/2 theelepel zout en peper en maak er balletjes van.
  • Doe de balletjes, de geelwortel, de spinazie en de rest van het zout bij de soep en laat
  • die nog 40 minuten zachtjes koken.
  • Roer er het citroensap en de eieren door.
  • Serveer de soep bestrooid met dille of peterselie.