Asperge aardappelsoep met spekjes

      Reacties uitgeschakeld voor Asperge aardappelsoep met spekjes

 

Print

Asperge aardappelsoep met spekjes

Categorie Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 blikje Aspergecrèmesoep
  • 200 gr afkokende Aardappelen in blokjes
  • 100 gr mager rookspek in blokjes
  • 2 gesnipperde sjalotjes
  • 2 eetlepels fijngesneden selderij

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de aardappelen in ruim water in ± 20 minuten gaar en pureer ze.
  • Bak de spekjes in een pan met een anti-aanbaklaag krokant uit, neem ze uit de pan en fruit de sjalotjes in het achtergebleven vet ± 5 minuten.
  • Bereid de soep volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met 6 dl water.
  • Klop de aardappelpuree erdoor en roer er de spekjes en de sjalotjes door.
  • Bestrooi de soep met selderij.
  • Lekker met toast met kruidenboter.