Asperge-broccolisalade met zalm

      Geen reacties op Asperge-broccolisalade met zalm

 

Asperge-broccolisalade met zalm

Asperge-broccolisalade met zalm

Recept printen Pin
Recept categorie: met vis/ Salades
Porties: 4
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 500 gram witte asperges AA
  • 400 gram zalm
  • 350 gram broccoli
  • 4 eetlepels citroensap
  • 1 bosje dille (fijngesneden)
  • 2 dl olijfolie
  • peper & zout
  • suiker

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de asperges rondom twee keer en snij het harde onderste stukje af.
  • Kook ze in water met zout 2 eetlepels citroensap en een snufje suiker voor ongeveer 15 minuten (stoomoven op 100 °C voor 12 minuten). Snijd ze schuin in stukjes.
  • De broccoli in kleine roosjes verdelen. Kook ze kort om kleur en knapperigheid te behouden (stoomoven op 100 °C voor 2 minuten).
  • De zalm kunt u op diverse manieren bereiden:
  • Stoomoven: 8 minuten op 85 °C
  • Combi-stoomoven: Combi-koken - HeteluchtPlus 100 °C - vocht 60 % - 10 minuten voorverwarmen
  • Combimagnetron: Magnetron 80 Watt + HeteluchtPlus 120 °C - 8 minuten voorverwarmen
  • Laat de zalm afkoelen en druk voorzichtig de segmentjes los.
  • Meng de aspergestukjes met de broccoliroosjes en doe ze in een schaal.
  • Maak een dressing van de olijfolie en het citroensap, breng op smaak met peper zout en suiker. Proeven!
  • Schep voorzichtig wat van de segmentjes door de salade en leg de resterende er bovenop. Giet er wat van de dressing over en bestrooi met de gehakte dille.