Asperge-ijs met gegrilde amandelen en tomatenconfiture

      Reacties uitgeschakeld voor Asperge-ijs met gegrilde amandelen en tomatenconfiture

Asperge-ijs met gegrilde amandelen en tomatenconfiture

Recept categorie Gerecht met groenten, IJs
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 4 dl aspergecoulis gemaakt van gepocheerde aspergevoeten
  • 1 dl melk
  • 2 1/2 dl slagroom
  • 250 gr suiker
  • 6 eidooiers

Voor de tomatenconfiture:

  • 1 dl water
  • 150 gr suiker
  • 1 eetlepel roze pepers
  • 8 gehalveerde tomaten
  • 1/2 theelepel Worcestershiresauce
  • 1/2 vanillestokje
  • 4 zeer fijn gesneden blaadjes basilicum
  • 100 gr amandelschilfers gebruineerd op 180°C

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de melk met de slagroom en de suiker.
  2. Sla de eidooiers met een mixer schuimig.
  3. Voeg de aspergecoulis bij de melk-roommassa en sla vervolgens de melk-roommassa koud bij de eidooiers.

  4. Laat de compositie bij voorkeur een dag in de koelkast rusten alvorens hem in het bekken van de sorbetière te gieten, waarin hij tot een smeuïg ijs wordt gedraaid.

  5. Los voor de tomatenconfiture de suiker in het water op.
  6. Voeg de tomaten, de Worcestershiresauce en het vanillestokje toe en laat dit alles op laag vuur 1 uur konfijten.

  7. Wrijf daarna de gehele massa door een puntzeef en voeg tenslotte het basilicum en de roze pepers toe.

  8. Presentatie: Maak een spiegel van de tomatenconfiture en leg hierop drie quenelles asperge-ijs.

  9. Strooi de gebruineerde amandel hierover en garneer met een mooi kroontje basilicum.