Asperge-pizza muffins

      Reacties uitgeschakeld voor Asperge-pizza muffins

 

Asperge-pizza muffins

Recept categorie Cupcakes / Muffins, Gerecht met groenten, Pizza
Extra info Pasen
Bereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totaal tijd 35 minuten
Porties 4 stuks
Auteur Cor Kevenaar

Wat gaat er in?

  • 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400g
  • 4 eieren
  • 180 g zure room
  • 1 bosje peterselie fijn gesneden
  • 1 msp nootmuskaat gemalen
  • 200 g witte asperge klein gesneden
  • 200 g groene asperges klein gesneden
  • zout en peper naar smaak
  • wat olijfolie om de vorm mee in te vetten

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 200° C en verwerk het deeg direct uit de koelkast.
  2. Meng de eieren met de zure room. Voeg peterselie, nootmuskaat, zout en peper toe. Voeg de stukken asperge toe.
  3. Rol het deeg uit met het bakpapier en snijd twee keer in de lengte en drie keer in de breedte om 12 vierkanten te maken.
  4. Plaats de deeghoeken in een ingevette muffinvorm en druk licht aan. Vul elke muffin met 2 el van de vulling.
  5. Bak de muffins onderin de oven gedurende ongeveer 20 min. tot ze knapperig zijn.

Tips / Opmerkingen