Aspergepizza met spinazie en roomkaas

      Geen reacties op Aspergepizza met spinazie en roomkaas

 

Aspergepizza met spinazie en roomkaas

Aspergepizza met spinazie en roomkaas

Print Pin
Categorie: Hartige taart, Pizza
Keyword: Vegetarisch
porties: 4
Auteur: Miele.nl

ingrediënten

Voor het deeg:

  • 250 gram bloem van harde tarwe
  • 20 gram verse gist
  • ½ theelepel suiker
  • 5 eetlepels olijfolie
  • Zout

Voor de topping:

  • 50 gram rucola
  • 300 gram spinazie
  • Zeezout
  • Gemalen peper
  • 800 gram asperges
  • 1 eetlepel boter
  • Suiker
  • 1-2 Spaanse pepers rode
  • 1 bos peterselie
  • 1 teen knoflook
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 250 gram mozzarella
  • 200 gram roomkaas
  • 200 gram crème fraiche
  • 5 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

  • Doe voor het deeg de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Los de gist met de suiker op in 125 ml lauwwarm water en schenk het in het kuiltje. Roer vanuit het midden, terwijl u iets bloem van de zijkant meeneemt, tot een plakkerig deeg ontstaat (zetsel). Stop met mengen, dek de kom af met een vochtige doek en laat het op een warme plaats 15 minuten rijzen.
  • Voeg de olijfolie en 1 theelepel zout toe. Kneed met de handmixer de rest van de bloem gedurende minstens 5 minuten door het zetsel tot een glanzend en elastisch deeg ontstaat. Dek de kom weer af en laat het 45 minuten rijzen op een warme plaat.
  • Kneed het deeg weer kort door en rol het op de bakplaat uit tot een dikte van 0,5 cm. Laat het zo 20 minuten rijzen.
  • Was de rucola en de spinazie en verwijder de grote stelen.
  • Blancheer de blaadjes 10 seconden. in kokend water.
  • Dompel ze direct in ijskoud water en knijp het water eruit.
  • Hak de blaadjes grof en breng op smaak met zout en peper.
  • Schil de asperges en snijd het houtige deel weg.
  • Snijd de asperges in stukjes van 0,5 cm en bak ze 2-3 minuten in de warme boter aan.
  • Breng op smaak met zout, peper en suiker.
  • Maak de pepers schoon, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.
  • Hak de peterselie en schil en hak de knoflook.
  • Rasp de Parmezaanse kaas en snijd de mozzarella in blokjes.
  • Roer de roomkaas los met crème fraîche, Parmezaan en 3 eetlepels olijfolie.
  • Roer de knoflook, peterselie en rode peper erdoor.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 200°C.
  • Bestrijk de bodem met de helft van het kaasmengsel.
  • Verdeel de asperges, rucola, spinazie en mozzarella er overheen en verdeel daar de rest van het kaasmengsel weer over.
  • Bak de pizza gedurende 30-35 minuten (met indien mogelijk een automatische stoomstoot) op het 2e niveau van onderen