Aspergequiche

      Geen reacties op Aspergequiche

 

Aspergequiche

Recept categorie Gerecht met ei
Extra info Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 6 plakjes bladerdeeg (uit vriezer) ontdooid
  • boter om in te vetten
  • 100 gram asperge filetrollade
  • 1 pot asperges à 580 gram (Lutece) uitgelekt en in stukjes
  • 4 scharreleieren (M)
  • 1 dl koffieroom
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • peper
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap (ø ± 34 cm). 

  2. Bekleed een ingevette taartvorm (ø 28 cm) met het deeg. 

  3. Snijd de overhangende randjes eraf.

  4. Verdeel de asperge filetrollade over de bodem en leg de asperges erop.

  5. Klop de eieren met de koffieroom los en roer de kaas erdoor. 

  6. Breng op smaak met peper en zout.

  7. Schenk het eiermengsel over de asperges.

  8. Bak de quiche in een voorverwarmde oven (175 ºC) in ± 35 min. bruin en gaar. 

  9. Lekker met een gemengde salade. 

  10. Wijnadvies: Vin d’Alsace AC Pinot Blanc