Aspergeragout met ham

      Reacties uitgeschakeld voor Aspergeragout met ham

 

Print

Aspergeragoût met ham

Categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 8 asperges
  • 5 dl aspergenat
  • 100 gr gekookte ham in blokjes
  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • peper zout, nootmuskaat
  • koffieroom

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de asperges en kook ze gaar (bewaar het kookvocht).
  • Smelt de boter in een sauspan, roer er de bloem door en voeg het afgekoelde
  • aspergekookvocht toe.
  • Breng de saus al roerend aan de kook en laat haar nog 1 minuut nasudderen.
  • Breng op smaak met peper, nootmuskaat en zout.
  • Snijd de asperges in stukjes en roer ze samen met de hamblokjes door de
  • ragoût.
  • Voeg vlak voor het opdienen een scheutje koffieroom toe, de ragoût mag daarna niet
  • meer koken.
  • Verwarm wat mooie pasteibodempjes of bak een lege pizzabodem.
  • Breng de ragoût hierop over en garneer met wat groen en wat achtergehouden ham.

Tips / Opmerkingen

Variatietips:

  • Serveer de ragoût met versgebakken knapperig stokbrood.
  • Vul soezen met de ragoût.
  • Maak de ragoût iets dunner en geef er gekookte krieltjes bij.