Aspergeroomsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Aspergeroomsoep

 

Aspergeroomsoep

Recept categorie Soepen
Keuken: Belgische keuken
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de asperges en verwijder de harde uiteinden (bewaar ze voor een groentenbouillon van te maken)
  2. Snij de punten van de asperges en hou deze apart
  3. Snij de rest van de asperges in stukken
  4. Breng de kippenbouillon en de groentenbouillon aan de kook
  5. Voeg de aspergepunten toe en laat 3 min. koken
  6. Haal de aspergepunten uit de bouillon en zet ze koel weg
  7. Doe de aspergestukken in de bouillon en laat 20 min. zachtjes koken
  8. Mix de soep zeer fijn (een blender is daarvoor beter dan een handmixer)
  9. Smelt 2 eetlepels boter in een kookpot en roer er de bloem door
  10. Laat even bakken en giet er al roerend de gemixte soep bij
  11. Kruid met muskaatnoot, peper en zout
  12. Laat even doorkoken
  13. Klop in een soepterrine de eierdooier los met de room
  14. Giet er de hete soep op en roer goed om
  15. Werk af met de aspergepunten en een takje kervel