Asperges en prosciutto-rolletjes

      Reacties uitgeschakeld voor Asperges en prosciutto-rolletjes

Asperges en prosciutto-rolletjes

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
Porties 3 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 8 dikke, verse asperges
  • 250 gram mozzarella
  • 250 gram prosciutto (in dunne plakken)
  • 75 gram boter
  • peper
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.

  2. Schil de asperges en leg ze in een pan kokend water met zout.

  3. Kook ze 4 - 8 minuten op een matig vuur, totdat ze mals maar nog wel knapperig zijn.

  4. Giet ze af en leg ze in koud water.

  5. Giet ze weer af en leg ze opzij.

  6. Snij de mozzarella in 18 plakjes.

  7. Scheid de prosciutti in stapeltjes en snij de boter in 12 klontjes.

  8. Neem 3 asperges en leg ze op een plak prosciutto.

  9. Leg 2 pakjes mozzarella tussen de asperges, plus een klontje boter.

  10. Wikkel het hele stapeltje prosciutto om de asperges.

  11. Herhaal dit met 5 andere stapeltjes. zodat je 6 rolletjes hebt.

  12. Vet een ovenschaal licht met boter in.

  13. Leg de aspergerolletjes op de bodem.

  14. Leg een plakje mozzarella en een klontje boter op elk rolletje.

  15. Strooi er peper over en laat ze 20 minuten boven in de oven staan.

Tips / Opmerkingen

Variatietip: In plaats van prosciuttoham kan ook parma- of serranoham gebruikt worden.