Asperges in een jasje uit de Elzas

      Reacties uitgeschakeld voor Asperges in een jasje uit de Elzas

Asperges in een jasje uit de Elzas

Recept categorie Gerecht met groenten
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook asperges zoals algemeen bekend is, of maak een potje open, als verse te duur of niet te koop zijn.

  2. Het mogen witte, groene of stukjes zijn.
  3. Laat de asperges uitlekken en maak ze goed droog.
  4. Maak een niet te dun papje van meel, zout, suiker, ei, melk en wat bier.
  5. Maak olie, om te frituren, goed heet (zonder netje).
  6. Haal een droge asperge door het papje, dat er dan goed aan moet kleven en leg dit in de hete olie.

  7. Laat er een mooi bruin kostje op komen.
  8. Ga zo door tot alle asperges gebakken zijn en bewaar de reeds gebakken asperges op een warme schaal.

Tips / Opmerkingen

Het is lekker als tussendoortje, met wat poedersuiker er over. Maar ook heerlijk bij een gekookte aardappel.