Asperges in een jasje uit de Elzas

      Reacties uitgeschakeld voor Asperges in een jasje uit de Elzas
Print

Asperges in een jasje uit de Elzas

Categorie Gerecht met groenten
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook asperges zoals algemeen bekend is, of maak een potje open, als verse te duur of niet te koop zijn.
  • Het mogen witte, groene of stukjes zijn.
  • Laat de asperges uitlekken en maak ze goed droog.
  • Maak een niet te dun papje van meel, zout, suiker, ei, melk en wat bier.
  • Maak olie, om te frituren, goed heet (zonder netje).
  • Haal een droge asperge door het papje, dat er dan goed aan moet kleven en leg dit in de hete olie.
  • Laat er een mooi bruin kostje op komen.
  • Ga zo door tot alle asperges gebakken zijn en bewaar de reeds gebakken asperges op een warme schaal.

Tips / Opmerkingen

Het is lekker als tussendoortje, met wat poedersuiker er over. Maar ook heerlijk bij een gekookte aardappel.