Asperges met een Italiaans tintje

      Reacties uitgeschakeld voor Asperges met een Italiaans tintje

Asperges met een Italiaans tintje

Recept categorie Gerecht met groenten
Keuken: Italiaanse keuken
Porties 6
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 18 gekookte groene asperges
  • 18 gekookte witte asperges
  • 1 eidooier
  • 1 1/2 dl maïskiemolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 1/2 eetlepel citroensap
  • 1 geperst teentje knoflook
  • peper zout
  • 1 dl koksroom
  • 2 sardines uit blik zonder vel of graten
  • 2 eetlepels tomaatblokjes
  • 2 eetlepels versgehakte bieslook
  • 2 eetlepels versgehakte peterselie
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 ei hardgekookt

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak een mayonaise van de eidooier en de olie (zorg dat beide ingredinten op dezelfde temperatuur zijn).

  2. Klop in een rustig tempo druppelsgewijs olie door de eidooier en voeg de mosterd, het citroensap, de knoflook en peper en zout toe.

  3. Pureer de sardines in een keukenmachine, voeg de mayonaise toe en maak de saus zacht met de room.

  4. Leg om en om 3 groene en 3 witte asperges op de borden en drapeer de saus erop.
  5. Prak het hardgekookte ei fijn.
  6. Garneer het gerecht met de tomaatblokjes, de bieslook, de peterselie, de kappertjes en het ei.

  7. De mayonaise kan ruim een dag van tevoren bereid worden, maar de sardientjes moeten zo kort mogelijk van tevoren toegevoegd worden.